Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Sendvič s sesekljano pleskavico

Sendvič s sesekljano pleskavico

15 minut
čas kuhanja
srednja
zahtevnost
30 minut
čas priprave
4 osebe
št. oseb

Sestavine

  1 paket (480g) Sarajevskih pleskavic z’dežele

4 sendvič štručke (100g)

  1 žlica masla, za štručke

1 žlica olja, za pleskavice

1 rumena paprika

  1 rdeča paprika

1 zelena paprika

1 čebula

1 žlička olja, za zelenjavo

1 žlica belega vinskega kisa

8 rezin mocarele

Navodila za pripravo

Postopek

PRIPRAVA
Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 250°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, je pripravljen za pečenje. Za pečenje lahko uporabimo litoželezno ploščo za peko ali litoželezno ponev. Poljubno spečemo na štedilniku. Iz hladilnika vzamemo Sarajevske pleskavice Z’Dežele.

KRUH
Sendvič štručke razpolovimo. Na žar damo maslo in jih na žaru popečemo. Postavimo na stran do uporabe.

PLESKAVICA
V pekač damo olje in dodamo pleskavice. Na eni strani jih pečemo 2 minuti, nato obrnemo in z lopatko sesekljamo ter nadaljujemo s pečenjem še 2 – 3 minute, da se lepo zapečejo.

DODAMO ZELENJAVO
Paprike očistimo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Na pekač damo olje in zelenjavo pražimo 3 – 4 minute. Začinimo z belim vinskim kisom in soljo, premešamo. Zelenjavo razdelimo na štiri dele in na vsak del damo eno sesekljano pleskavico. Čez vsako damo dve rezini mocarele in pokrijemo, da se sir stopi.

SENDVIČ
V vsako štručko damo pripravljen nadev z zelenjavo, pleskavico in sirom. Postrežemo še toplo.

Sarajevska pleskavica z'dežele
Popečene štručke
Popečena zelenjava
Sesekljana pleskavica z'dežele