Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Mini omlete z domačo suho salamo

Mini omlete z domačo suho salamo

čas kuhanja
zahtevnost
30 minut
čas priprave
24 mini omlet
št. oseb

Sestavine

  24 rezin Domače suhe salame Z’dežele
  3 velika jajca
  120 ml smetane
  130 g naribane mocarele
  8 češnjevih paradižnikov
  sol
  poper
  svež peteršilj za postrežbo

Navodila za pripravo

  1. V skledi zmešamo jajca. Dodamo smetano, sol in poper in premešamo.
  2. Salamo olupimo in z rezinami salame obložimo pekač za mini mafine. Posodice do vrha napolnimo z jajčno maso, potresemo s sirom in dodamo na kocke narezane paradižnike.
  3. Pečemo 12 minut na 180 °C, nato mini omlete iz pekača preložimo na krožnik in posujemo s svežim peteršiljem.