Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Mesni izdelki

Čajna klobasa

Čajna klobasa

Kupite preko

Slovenski kulen

Slovenski kulen je znamenita, po starem slovenskem receptu pripravljena salama iz svinjskega mesa z dodatkom rdeče paprike, kar mu daje značilno oranžno barvo in rahlo pikanten okus. Posebnost slovenskega kulna je tudi v velikosti in obliki, saj je polnjen v značilno naravno črevo. Na otip je trd. Vonj in okus nosita značilnosti zorjenega dimljenega mesa, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah, malo je pekoč zaradi dodatka paprike. Izdelek pred uporabo olupimo, narežemo in uživamo hladnega (ovitek ni užiten).

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Dimljen domači zašinek

Dimljen domači zašinek je brez kosti sušen, očiščen svinjski vrat, ki je na prerezu marmoriran. Po tradicionalnem načinu je zoren daljši čas do pridobitve značilne arome. Vraščena maščoba je glavni nosilec komponent bogatega vonja in posebnega okusa. Mešanica začimb, v kateri prevladuje česen in poper mu dajeta bogat vonj in okus, ki ga dopolnjuje nežen vonj po dimu. Izdelek je soljen s soljo piranskih solin.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti na temperaturi do +10ºC.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP, A10.

Domača panceta

Domača panceta, ki bo popestrila vaše narezke je izjemno bogatega okusa. Uporabna je tudi pri kuhanju in pripravi najrazličnejših receptov.
Panceta je klasično sušena slanina. Vonj in okus sta značilna za zorjeno dimljeno meso, rahlo je izražen okus po dimu in začimbah.
‘Bacon’ ali panceta je del jedilnika brez katere ni pravega angleškega zajtrka in mnogih drugih okusnih jedi.

  • Rok trajanja: 120 dni.
  • Hraniti pri temperaturi do +10 °C.
  • Način pakiranja: 1/1 VP, 1/2 VP.