Skoči na vsebino

z'dežele – Celjske mesnine d.o.o.

Recepti in nasveti Z'dežele​

Hrenovke Z’dežele v listnatem testu

Hrenovke Z’dežele v listnatem testu

čas kuhanja
zahtevnost
40 minut
čas priprave
za 3 osebe
št. oseb

Sestavine

  275 g listnatega testa
  6 rezin toast sira
  6 hrenovk Z’dežele
  1 jajce
  kečap, gorčica in majoneza, ko postrežemo

Navodila za pripravo

  1. Listnato testo enakomerno narežemo na šest trikotnikov in jih napikamo z vilicami. Na sredino trikotnikov položimo rezine toast sira (sir ne sme gledati čez rob testa, zato ga po potrebi razpolovimo).
  2. Hrenovke položimo na širši rob trikotnika in jih tesno zavijemo, tako da konci gledajo iz testa. Testo premažemo s stepenim jajcem.
  3. Hrenovke v testu položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in 20 min pečemo v pečici na 200 °C, da se testo zlatorjavo obarva.
  4. Hrenovke postrežemo skupaj s pomakami iz kečapa, gorčice in majoneze.